Корсиканські націоналісти проігнорували обід із Макроном

Корсиканські націоналісти проігнорували обід із Макроном

Укрінформ
Очільники корсиканських націоналістичних сил проігнорували "республіканський обід", на який їх у середу запросив президент Франції Емануель Макрон, який перебуває на острові з офіційним візитом.

Про це повідомляє Le Monde.

"Вся територіальна громада не братиме участі в обіді через події вчорашнього дня (...), що був досить суворим", - прокоментував причину бойкоту депутат корсиканського парламенту Жан-Фелікс Аквавіва.

Увечері 6 лютого очільники націоналістичного руху острова - голова виконавчої ради Корсики Жиль Сімеоні та спікер Асамблеї Корсики Жан-Гі Таламоні, мали двогодинну зустріч з Макроном за зачиненими дверима, після якої не було зроблено жодних заяв. Але пізніше Сімеоні та Таламоні заявили, що бойкотуватимуть "республіканський обід".

У програмі візиту президента Франції 7 лютого запланований виступ перед корсиканцями у Бастії, в якому Макрон окреслить своє бачення майбутнього острова.

В оточенні Макрона повідомили, що глава держави "буде говорити на теми, що представляють особливий інтерес для корсиканців, а саме економічний розвиток їхнього острова".

Читайте також: Тисячі корсиканців мітингують за розширення автономії острова

Як повідомлялося, коаліція націоналістів "За Корсику" здобула перемогу на виборах до парламенту Корсики у грудні минулого року. Вона виступає за надання регіону "справжньої автономії" від Франції і хоче цього досягти в "найближчі 10 років". Коаліція вимагає ширших повноважень, але не повної незалежності, оскільки острів залишається дотаційним регіоном і залежить від Франції.

Минулими вихідними на Корсиці відбувся багатотисячний мітинг прихильників націоналістів, які вимагали від офіційного Парижа почати діалог щодо надання острову ширших прав.

Фото: lemonde.fr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-