На затонулому біля берегів Кірібаті поромі були 88 пасажирів

На затонулому біля берегів Кірібаті поромі були 88 пасажирів

Укрінформ
На поромі MV Butiraoi, що днями затонув у Тихому океані в акваторії островів Кірібаті, перебували 88 пасажирів, з яких 23 – шкільного віку. 

Про це повідомляє Radio NZ

“Згідно зі списками, складеними владою острова Ноноуті, на борту порома було 10 учнів молодших класів і 13 старшокласників та 65 дорослих”, - повідомило новозеландське радіо.

Дерев'яний катамаран MV Butiraoi вийшов з острова Ноноуті 18 січня і через два дні мав прийти до розташованого у близько 280 км на північний захід столичного острова Тарава. Влада Кірібаті дізналася про те, що пором не прийшов, лише кілька днів по тому, після чого звернулася за допомогою до рятувальників інших країн, зокрема Австралії, Нової Зеландії, Фіджі.

Як виявилося, пасажири не купували квитків, а їх пускали на судно відразу після оплати проїзду, тому впродовж тривалого періоду не було точної інформації про кількість людей на поромі.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю новозеландський патрульний літак P-3K2 Orion помітив дрейфуючу шлюпку, у якій було семеро людей, в тому числі 14-річна дівчинка. Через добу до шлюпки зуміли підійти рибалки. Врятовані люди розповіли, що після того, як пором раптово розламався і почав тонути, пасажири його покинули, перебравшись на дві шлюпки і пліт, однак інша шлюпка, як їм здається, перекинулася.

Читайте також: У Тихому океані знайшли сімох урятованих із порома, що зник тиждень тому

Наразі рятувальна операція триває, зараз пошуки зниклих здійснюють шість риболовецьких суден та чотири літаки Нової Зеландії, Австралії і США, однак її учасники визнають, що шанси знайти людей стрімко зменшуються. Уряд Кірібаті оголосив національний тиждень молитви за зниклих.

Фото: Facebook/ @RadioKiribati

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-