Теракт у Кабулі: США закликають рішуче відреагувати на дії талібів

Теракт у Кабулі: США закликають рішуче відреагувати на дії талібів

Укрінформ
Сполучені Штати засудили черговий теракт в Афганістані, відповідальність за який знову взяв на себе Талібан, та закликали міжнародну спільноту вжити рішучих заходів, щоб зупинити насильство з боку талібів.

Про це йдеться в офіційній заяві держсекретаря США Рекса Тіллерсона, оприлюдненій у суботу.

"Усі країни, які підтримують мир в Афганістані, мусять вжити рішучих заходів, щоб зупинити насильницьку кампанію талібів. Не може бути жодної толерантності до тих, хто підтримує або пропонує притулок для терористичних угруповань", - підкреслив глава Державного департаменту США.

Крім того, держсекретар США наголосив, що використання терористами під час нападу швидкої допомоги є додатковим порушенням головних міжнародних норм. Водночас, він подякував всім співробітникам служби швидкої допомоги "за їх сміливі дії у відповідь на це теракт".

Читайте також: Вибухи в Кабулі: кількість загиблих зросла до 95, більше 158 поранених

Тіллерсон висловив підтримку народу Афганістану від імені Сполучених Штатів, який прагне досягти миру, безпеки й процвітання для своєї країни.

Як повідомляв Укрінформ, 27 січня в центрі афганської столиці стався теракт. За останніми повідомленнями, кількість від нападу загинули 95 людей, щонайменше 158 отримали поранення. Напад засудили ряд країн і організацій, у тому числі ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-