Метеорологи попереджають про нову загрозу сходження лавин в Альпах

Метеорологи попереджають про нову загрозу сходження лавин в Альпах

Укрінформ
У німецьких, австрійських і швейцарських Альпах внаслідок сильних снігопадів багаторазово зросла небезпека лавини.

Про це повідомляє Баварське радіо з посиланням на метеослужби.

«Німецька служба погоди і служба попередження про лавини Баварії застерігають про нову загрозу сходження лавин», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, це пов'язано з потеплінням після затяжних снігопадів і можливою відлигою на висоті в 1500-1660 метрів. Так, на висоті 2 тис. метрів температура зросте до мінус 1 в найближчу добу.

У минулу неділю у баварських Альпах вже зійшло декілька лавин. В результаті загинув 30-річний лижник, кілька осіб отримали травми.

Влада оголосила 5-й, найвищий рівень небезпеки. Вони закликають утриматися не лише від катання на лижах, але і від піших прогулянок. Околиці знаменитого курорту Гарміш-Партенкірхен, а також Партнахкламм зовсім закрито для відвідування.

Читайте також: Високогірний готель в Італії евакуювали через сходження лавини

По центральному телебаченню Німеччини регулярно дають рекомендації, як поводитися в небезпечній ситуації і зберегти життя, опинившись під товщею снігу.

Метеорологи прогнозують на усій території ФРН в середу різке підвищення температури повітря, в деяких районах - аж до максимальних 14 градусів.

Складна ситуація в Австрії та Швейцарії. Фахівці говорять, що такої небезпеки не було з 1999 року. Це позначається і на роботі служб, що забезпечують логістику Всесвітнього економічного форуму в Давосі, який буквально завалило снігом. 

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-