Вулкан на Філіппінах викинув стовп попелу на три кілометри, 40 тисяч евакуйованих

Вулкан на Філіппінах викинув стовп попелу на три кілометри, 40 тисяч евакуйованих

Укрінформ
На Філіппінах посилилося виверження вулкана Майон, що триває вже другий день і змусило десятки тисяч людей залишити свої домівки.

Про це повідомляє DW.

"Оскільки активність вулкана, що розташований за 330 кілометрів на південь від столиці Філіппін Маніли, протягом виверження продовжувалася посилюватися, кількість евакуйованих місцевих мешканців на кінець понеділка зросла до 40 тисяч осіб", - йдеться у повідомленні.

За свідченнями місцевих чиновників, рішення залишити свої домівки ухвалили навіть ті, хто живе відносно далеко від вулкана.

Зазначається, що у ніч проти вівторка фонтани лави досягали висоти до 700 метрів, а стовп попелу безпосередньо над кратером здійнявся майже три кілометри заввишки. Попіл густим шаром укрив населені пункти, розташовані поряд із вулканом. Він також погіршив видимість на автошляхах та призвів до скасування десятків місцевих авіарейсів, маршрут яких проходив повз цей район Філіппін.

Читайте також: В Японії виверження вулкана спричинило лавину, є загиблий

У понеділок місцева влада підняла рівень тривоги до четвертого, що означає високу можливість руйнівного виверження протягом найближчих днів.

Загалом з 1616 року вулкан Майон, висота якого становить 2463 метри, вивергався вже близько 50 разів. Востаннє виверження відбулося у травні 2013 року. Тоді загинуло п'ятеро туристів та семеро осіб зазнали поранень.

А у 1814 році виверження вулкану призвело до загибелі 1200 осіб та поховало під лавою ціле місто.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-