Макрон розповів про свої відносини з Трампом

Макрон розповів про свої відносини з Трампом

Укрінформ
Президент Франції Емануель Макрон розповів, що має відверті відносини з президентом США Дональдом Трампом і часто з ним зідзвонюється. 

Про це Макрон сказав у інтерв'ю в недільній програмі на ВВС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я телефоную йому (Трампу – ред.) дуже регулярно… Я завжди надзвичайно прямий і відвертий, як і він. Іноді мені вдається переконати його, іноді мені не вдається», - сказав Макрон.

Водночас Макрон засудив нещодавні образливі висловлювання Трампа щодо країн Африки, звідки до США прибуває значна частина мігрантів. Він зазначив, що поділяє обурення з приводу зневажливого коментаря президента США.

«Напевно, це не ті слова, які варто використовувати, якщо ми хочемо побудувати мир, запровадити розвиток у цих країнах та хороші відносини», - додав Макрон.

Він також закликав поважати всі країни.

"І я думаю, що багато наших проблем на Близькому Сході та в Африці викликають багато розчарувань через велику кількість минулих принижень, і ми повинні це розуміти", - додав Макрон. 

Читайте також: У США проходить “Марш жінок” проти Трампа. Він вже дописав у Twitter

Окрім того, у своєму інтерв’ю Макрон вказав, що Трамп не є «класичним політиком», і хоч він не погоджується з американським президентом у деяких питаннях, однак хоче співпрацювати з офіційним Вашингтоном. 

Серед сфер цієї спільної співпраці Макрон бачить спільні зусилля щодо повернення Північної Кореї за стіл переговорів щодо програми ядерних озброєнь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-