"Маршем надії" в Румунії поновилися антиурядові протести

Фото
Укрінформ
Попри снігопади у суботу ввечері, 20 січня, у Бухаресті почалася багатотисячна акція "Марш надії": маніфестанти протестують проти внесених парламентом змін до кримінального законодавства та системи правосуддя.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми пройшли дуже довгий шлях до Бухареста. Прибули з міста Клуж, щоб сказати "Ні корупції". Влада повинні усвідомити, що владою є ми, представники народу, а не політичні партії", - заявив один із учасників акції.

Аналогічні маніфестації проходять не тільки у великих містах Румунії, а й у багатьох європейських країнах, де представники румунської діаспори протестують перед будівлями дипломатичних представництв Румунії.

Учасники акцій тримають в руках плакати з написами "Скажемо "Ні!" корупції", "Ми хочемо жити в країні правосуддя, а не корупціонерів", "Геть злодіїв і корупціонерів!".

Акція була організована низкою громадських організацій за допомогою соціальних мереж.

Протести в Румунії

Читайте також: Уряд Румунії вперше очолить жінка

Як повідомлялося раніше, представники парламентської більшості Соціал-демократичної партії затвердили низку законодавчих поправок, які суттєво обмежують права президента при призначенні прокурорів і керівника Антикорупційного управління, а також пом'якшують покарання для чиновників-корупціонерів. Своє занепокоєння висловили у зв'язку з цим як представники ЄС, так і США та Канади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-