В Афінах через страйк не працює метро

В Афінах через страйк не працює метро

Укрінформ
В Афінах зупинено роботу метро у зв'язку з акцією протесту співробітників через законопроект, який посилює правила проведення страйків у країні. 

Про це повідомляє Reuters.

«Афінський метрополітен був паралізований у п'ятницю, оскільки греки почали протест проти нових реформ, які парламент має намір затвердити 15 січня», - йдеться у повідомленні.

До протесту співробітників метрополітену приєдналася Всегрецька федерація моряків, через що в місті зупинилася робота поромних перевезень, не вийшли на роботу і медики. 

Протест є першим цього року виступом проти законопроекту, внесеного урядом на вимогу міжнародних кредиторів країни. Законопроект, який, як очікується, буде затверджений в понеділок, скоротить сімейні допомоги, запровадить новий процес викупу застав по прострочених кредитах, а також обмежить проведення страйків у Греції.

Читайте також: В Афінах протестують проти "затягування пасків" та обмеження права на страйк

Нині профспілки можуть скликати страйки за підтримки однієї третини своїх членів. Новий закон, у разі його прийняття, підніме планку трохи вище 50%, що, на думку кредиторів, обмежить частоту страйків і підвищить продуктивність, яка відстає приблизно на 20% від середнього показника по ЄС.

Греки глибоко обурені посиленням правил поведінки страйків і, як очікується, до понеділка ще більше профспілок по всій країні вийдуть протестувати проти законопроекту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-