Парламент Ірану у закритому режимі обговорює причини протестів

Парламент Ірану у закритому режимі обговорює причини протестів

Укрінформ
У Тегерані у неділю, 7 січня, проходить позачергове засідання парламенту, на якому обговорюють причини антиурядових протестів, що охопили Іран з 28 грудня.

Про це повідомляє DW

"Депутати парламенту за заявою фракції реформаторів обговорюють з представниками уряду причини антиурядових протестів", - йдеться у повідомленні. 

За даними ЗМІ, у засіданні беруть участь міністр внутрішніх справ Ірану, очільник служби безпеки та секретар ради безпеки. 

Читайте також: Протести в Ірані: затримані 90 студентів, доля 10 досі невідома

Повідомляється, що фракція реформаторів вимагає надання належної правової допомоги заарештованим протестувальникам, особливо студентам.

Засідання відбувається у закритому режимі.

У другій половині дня очікується заява для преси щодо його підсумків.

Як відомо, в Ірані створена спеціальна комісія, яка з'ясовує долю затриманих під час масових протестів людей. Офіційних даних щодо кількості затриманих під час антиурядових протестів немає - називаються цифри від 1000 до 1800 осіб, включаючи близько 100 студентів.

Протести в Ірані розпочалися одразу в низці міст 28 грудня 2017 року. Спочатку вони були спрямовані проти економічної політики Тегерана та зростання цін, однак згодом учасники акцій почали висловлювати пряме невдоволення урядом та духовним керівництвом країни. За офіційними даними, під час протестів загинули 19 людей, ще двоє пішли з життя внаслідок нещасних випадків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-