У Держдепі пояснили, чому скорочують фіндопомогу Пакистану

У Держдепі пояснили, чому скорочують фіндопомогу Пакистану

Укрінформ
США вирішили на невизначений час заморозити частину фінансової допомоги Пакистану через недостатню відданість Ісламабаду боротьбі із тероризмом.

Про це під час брифінгу у Вашингтоні заявила речниця Державного департаменту США Хізер Науерт, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Можемо підтвердити, що ми заморожуємо безпекову допомогу Пакистану до того часу, поки уряд цієї країни не почне вживати рішучі заходи проти таких груп, як Афганський Талібан й мережа «Хаккані». Ми вважаємо, що вони дестабілізують регіон та нападають на американців», - сказала Науерт.

Вона додала, що США готові відновити співпрацю із Пакистаном, коли Ісламабад почне виконувати свої зобов'язання. «США готові співпрацювати із Пакистаном у боротьбі із усіма терористами без розділення. Ми сподіваємося, що зможемо відновити й поглибити наші двосторонні безпекові відносини, коли Пакистан продемонструє бажання агресивно протистояти афганському Талібану та мережі «Хаккані», а також іншим терористичним групам, що діють у країні», - наголосила речниця Держдепу.

Читайте також: США скорочують допомогу Пакистану на чверть мільярда

За її словами, США більше не передаватимуть Пакистану обладнання і не перераховуватимуть кошти, «якщо лиш цього не вимагатиме закон». «Із цього правила можуть бути певні винятки, що розглядатимуться у кожному окремому випадку, якщо цього потребуватимуть інтереси національної безпеки», - зауважила Науерт.

Вона відмовилася називати бодай приблизні цифри недоотриманих Пакистаном коштів, але за даними Reuters, сума може перевищити 1 мільярд дол. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-