В Ізраїлі хочуть запровадити смертну кару за тероризм

В Ізраїлі хочуть запровадити смертну кару за тероризм

Укрінформ
Парламент Ізраїлю затвердив у першому читанні проект закону, який полегшує винесення смертних вироків за тероризм. За законопроект проголосували 52 депутати, проти - 49.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на сайт Кнесету.

"Якщо Кнесет остаточно ухвалить новий закон, для винесення смертного вироку буде достатньо рішення двох суддів військових трибуналів із трьох. Крім того, проект передбачає, що смертний вирок не можна пом'якшити. В даний час правом засуджувати до страти за вбивство наділені ізраїльські військові суди на Західному березі річки Йордан, причому для такого вироку потрібне одностайне рішення суддів", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу агентство AFP зазначає, що смертні вироки на західному березі річки Йордан виносилися вкрай рідко і ще жодного разу не були виконані. Крім того, підкреслює агентство, новий закон ще може бути відхилений Верховним судом Ізраїлю.

Читайте також: Ізраїль знову завдав удару по сектору Газа

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу підтримав законопроект. За його словами, тероризм є військовим злочином і виконавці терактів повинні відчувати "повну тяжкість закону".

Євросоюз засудив даний законопроект. "Смертна кара несумісна з людською гідністю. Вона являє собою негуманне і принизливе ставлення, дозволяє судовим помилкам стати фатальними", - підкреслюється в мікроблозі Twitter представництва ЄС в Ізраїлі.

За всю історію Ізраїлю смертну кару застосовували всього двічі: у 1948 році під час війни за незалежність був страчений за держзраду капітан Меїр Тувіанський, а в 1962-му до смертної кари був засуджений нацистський злочинець Адольф Ейхман. Тувіанський пізніше був повністю реабілітований.

Фото: kuluar.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-