Президент Ірану сподівається, що протести завершаться за кілька днів - ЗМІ

Президент Ірану сподівається, що протести завершаться за кілька днів - ЗМІ

Укрінформ
Іранський президент Хасан Рухані висловив сподівання, що протести в його країні завершаться за кілька днів.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела в офісі Ердогана.

"Президент Ірану Хасан Рухані заявив в ході телефонного дзвінка президенту Туреччини Таїпу Ердогану, що сподівається, що протести в Ірані закінчаться через кілька днів", - йдеться у повідомленні.

Він також підкреслив, що демонстранти не повинні порушувати закон, використовуючи своє право на мирні протести, повідомляють джерела.

Цю думку підтримав і Ердоган, пише Anadolu

Як повідомлялося, що мітинги в Ірані розпочалися як виступи проти високої інфляції і підвищення цін на основні продукти харчування, але швидко перетворилися на антиурядові протести.

Читайте також: ЄС сподівається, що влада Ірану утримається від подальшого насильства

Кількість загиблих у результаті зіткнень протестувальників із силами безпеки в Ірані збільшилася до щонайменше 23 осіб. За даними влади Ірану, були затримані не менш як 500 демонстрантів, проте неофіційні джерела повідомляють, що число затриманих у рази більше. 

Велика Британія, Німеччина, Швеція і Туреччина висловили занепокоєння через загибель людей і закликали іранську владу поважати людські права.

Вашингтон наполягатиме на скликанні екстреного засідання Ради безпеки, а також Ради ООН з прав людини в Женеві через убивство силами безпеки протестувальників в Ірані. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-