У Пакистані відреагували на звинувачення Трампа

У Пакистані відреагували на звинувачення Трампа

Укрінформ
У Міністерстві оборони Пакистану відповіли на заяву президента США Дональда Трампа, який звинуватив Ісламабад у «брехні» та пригрозив припинити фінансову допомогу.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Ісламабад як союзник у боротьбі з тероризмом надав США безкоштовно сухопутне і повітряне сполучення, військові бази і співпрацю в галузі розвідки, які знищили «Аль-Каїду» за останні 16 років, а Сполучені Штати не дали нам нічого, крім образ і недовіри», – заявив міністр оборони Пакистану Хуррам Дастгір Хан.

У свою чергу міністр закордонних справ Пакистану Хаваджа Мохаммад Асіф заявив, що «Сполучені Штати мають притягнути своїх людей до відповідальності за невдачі в Афганістані».

«Америка розчарована поразкою в Афганістані, але США повинні обрати шлях діалогу, а не використовувати свою військову силу в Афганістані», – сказав Асіф.

Він додав, що вся фінансова допомога з боку Сполучених Штатів була «належним чином перевірена», а «послуги надані».

Водночас посол Афганістану в США Хамдулла Мохіб привітав заяву Трампа щодо Пакистану.

Читайте також: Трамп назвав дурістю $33 мільярди допомоги Пакистану: “більше цього не буде”

«Багатообіцяюче послання афганцям, які постраждали від рук терористів, які базувалися в Пакистані надто довго», – відреагував він.

Як повідомляв Укрінформ, 1 січня у Twitter президент США Дональд Трамп пригрозив владі Пакистану припиненням фінансової допомоги, звинувативши Ісламабад у створенні безпечних умов для екстремістів.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-