Трамп пообіцяв реакцію на протести в Ірані

Трамп пообіцяв реакцію на протести в Ірані

Укрінформ
Антиурядові протести, що відбуваються в Ірані, змушують США змінити політику щодо цієї країни.

Про це у себе в Twitter повідомив президент США Дональд Трамп.

"Іран провалюється на кожному рівні, не дивлячись на жахливу угоду, укладену між ним і адміністрацією Обами. Багато років великий іранський народ страждає від репресій. Вони зголодніли за їжею і свободою. Поряд з правами людини матеріальне благо Ірану захоплено. Час для змін", - написав Трамп.

Читайте також: Трамп назвав дурістю $33 мільярди допомоги Пакистану: “більше цього не буде”

Тим часом, як повідомляють ЗМІ Ісламської республіки, число жертв протестів в Ірані зросла до 10 осіб. У великих містах, серед яких Тегеран, Мешхед, Ісфахан і Решт, з 28 грудня проходять масові акції протесту.

Президент Ірану Хасан Роухани заявив, що заворушення, викликані не тільки внутрішніми проблемами, але і підбурюванням ззовні.

Читайте також: Трамп озвучив свою версію протестів в Ірані

Раніше повідомлялося про двох загиблих у місті Доруд і ще двох загиблих у місті Ізі (на південно-заході країни). Як повідомляє агентство Fars, три людини вбиті невідомими у місті Шахиншахр (провінція Ісфахан) під час протестів, які відбулися днем раніше. Ще три людини, за даними телеканалу IRIB, загинули в місті Туісеркан на мітингу в провінції Хамадан.

Нагадаємо: антиурядові протести в Ірані почалися в ніч на 28 грудня. Демонстрації супроводжуються зіткненнями з силовиками і нападами на державні установи. За останніми даними, в ході протестів загинули дві людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-