Атака

Атака "Боко Харам" у переддень Різдва в Нігерії закінчилася невдачею

Укрінформ
Солдати нігерійської армії зірвали спробу джихадистів з угрупування "Боко Харам" захопити найбільше північно-східне місто Майдугурі в Нігерії на Різдво.

Про це повідомляє Voice of America.

"Терористи приїхали на кількох пікапах і напали на військових в Молу, які відкрили у відповідь вогонь і відбили атаку з допомогою повітряної підтримки. Було ясно, що вони хочуть захопити контрольно-пропускний пункт і увійти в місто, щоб викликати хаос", - заявив офіцер армії Нігерії в Майдугурі.

Читайте також: У Нігерії смертники підірвалися на ринку: щонайменше 13 загиблих

Бойовики використовували для прикриття конвой цивільних машин. В результаті бою, що зав'язався терористи були витіснені урядовими військами.

Нагадаємо: "Боко Харам" - радикальна ісламістська організація, яка вважає своєю метою введення шаріату на всій території Нігерії і викорінення західного способу життя. Учасники "Боко Харам" ініціюють безлади в країні, нападаючи на християнські церкви і поліцейські відділки.

Читайте також: У Нігерії бойовики атакували колону ООН, є загиблі

За вісім років з початку боротьби з "Боко Харам" в Нігерії загинуло 20000 чоловік і ще 2,6 мільйона чоловік стали біженцями. В останні місяці з боку джихадистів почастішали напади на військові і цивільні об'єкти. Сплеск військових дій пояснюється відчайдушним пошуком "Боко Харам" зброї і продовольства після ряду операцій, проведених урядовими військами, в результаті яких були відрізані постачання бойовикам необхідних предметів.

Фото: DW

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-