Суд США частково зупинив

Суд США частково зупинив "міграційні" заборони Трампа

Укрінформ
Американський федеральний суддя міста Сіетл Джеймс Роберт частково задовольнив запит правозахисників у США, заблокувавши дію деяких положень указу президента Трампа щодо заборони в'їзду в США біженців з 11-ти країн.

Рішення було прийнято в суботу, повідомило американське інформагентство Reiters. 

"Федеральний суддя Сіетла в суботу частково заблокував останні обмеження президента США Дональда Трампа щодо прийому біженців", - зазначається в повідомленні.

З 24 жовтня адміністрація Трампа фактично призупинила прийом біженців з 11-ти країн, в основному Близького Сходу та Африки на період 90-денного перегляду політики безпеки, який має закінчитися наприкінці січня.

При цьому уточнюється, що йдеться про Єгипет, Іран, Ірак, Лівію, Малі, Північну Корею, Сомалі, Південний Судан, Судан, Сирію та Ємен. Кількість прибулих у США з цих країн становить понад 40% із сумарного числа біженців. 

Читайте також: Трамп погрожує країнам ООН зменшити фінансування через Єрусалим

Федеральний суддя також призупинив розпорядження адміністрації Трампа, яке блокувало програму об'єднання сімей. Крім того, згідно з рішенням судді, адміністрація не може заборонити в'їзд біженцям з 11-ти зазначених країн, якщо вони мають "сталі стосунки з фізичною або юридичною особою в США".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-