Глава МЗС Британії поклав квіти на місці вбивства Нємцова

Глава МЗС Британії поклав квіти на місці вбивства Нємцова

Укрінформ
Глава МЗС Великобританії Борис Джонсон поклав квіти на місці вбивства Бориса Нємцова на Великому Москворецком мосту.

Політик виклав в Twitter фото та супровідний текст.

«Відвідав Великий Москворецкий міст, щоб покласти квіти до місця вбивства лідера російської опозиції Бориса Нємцова. Справедливість повинна відбутися», - написав Джонсон.

Джонсон прибув до Москви на зустріч з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим. Він вперше відвідав Москву в якості глави зовнішньополітичного відомства Великобританії – цей пост Джонсон зайняв півтора роки тому. Переговори проходили за зачиненими дверима.

За підсумками переговорів Джонсон зазначив, що у Лондона і Москви немає спільної точки зору щодо ситуації, яка склалася в Україні. За словами Джонсона, позиція Великобританії щодо Криму залишається незмінною – Росія порушила суверенітет України. Але при цьому Джонсон заявив, що хоче домогтися поліпшення відносин з Росією. Зокрема, збільшити обсяг експорту британських товарів. Глава британського МЗС, однак, зауважив, що його бажання не применшує складнощів у відносинах між країнами.

Читайте також: У Вашингтоні може з'явитися площа Нємцова

Напередодні візиту Джонсон заявив, що Росія повинна припинити "дестабілізувати обстановку в Європі" і що "перезавантаження з Росією не буде". Прем'єр-міністр Британії Тереза Мей, коментуючи візит Джонсона в Москву, підкреслила, що Лондон має намір дотримуватися "жорсткого підходу при співпраці з Росією".

Відносини між Росією і Великобританією погіршилися на тлі розбіжностей щодо ситуації в Україні та Сирії, а також через ймовірне втручання Москви у внутрішні справи Європи і США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-