Навальний розповів про квартиру колишньої дружини Пєскова в Парижі

Навальний розповів про квартиру колишньої дружини Пєскова в Парижі

Відео
Укрінформ
Фонд боротьби з корупцією Олексія Навального виявив у Парижі квартиру вартістю 1,77 млн євро, що належить колишній дружині Пєскова Катерині Солоцинській та їхній донці Єлизаветі. Джерело такого доходу незрозуміле.

Про це повідомив Навальний у своєму блозі.

"У Парижі колишня дружина Пєскова Катерина Солоцинська купила квартиру за майже 2 млн євро. Катерина - новоспечений чиновник, працює у "Россотрудничестве". Дозволити собі таку квартиру точно не може. А квартира є. Але звідки?", - пише Навальний.

Використовуючи дані французьких кадастрових палат, юристи ФБК з'ясували, що квартиру площею 180 кв. м, що знаходиться на Авеню Віктора Гюго, була придбано у вересні 2016 року. Її власником є французька юрособа SIRIUS,  що на три чверті належить Катерині Солоцинській і ще на чверть - Єлизаветі Пєсковій (донці від їхнього спільного шлюбу). 1,3 млн євро із загальної вартості квартири виплатили за неї відразу, а решту 470 тис. євро взяли в іпотеку (кредит був узятий у французькому відділенні банку ВТБ за ставкою 2,7% річних).

Із договору на квартиру випливає, що купівлю колишня сім'я Пєскова здійснювала за власні гроші, проте згідно із задекларованими доходами, у неї таких коштів немає. ФБК робить висновок, що гроші на паризьку нерухомість були отримані корупційним шляхом.

"Давайте не обманюватимемо себе: єдиний реальний варіант полягає в тому, що злодій і хабарник Пєсков розлучився і дав своїй донці та колишній дружині кілька мільйонів євро на облаштування нового життя. На ці гроші вони купили квартиру за півтора кілометри від Ейфелевої вежі, оплачують дороге навчання, польоти, подорожі, аристократичний спосіб життя тощо. І ми б дуже хотіли і навіть наполягаємо, щоб зараз, у передвиборний рік, або сам Пєсков, або його начальник Путін дали ясне і чітке пояснення цим дивовижним фактам збагачення", - закликає наприкінці публікації Навальний.

Пєсков уже не вперше стає фігурантом розслідувань Навального та Фонду боротьби з корупцією. Раніше ФБК знаходив у прес-секретаря президента годинник вартістю 37 млн рублів і будинок за мільярд рублів. Крім того, він звинувачував Пєскова в тому, що той провів медовий місяць на яхті, оренда якої за один тиждень склала 26 млн рублів, а також виявив розкішну власність у його сина Миколи Чоулза.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-