У Сирії американські винищувачі

У Сирії американські винищувачі "прогнали вогнем" російські бойові літаки

Оновлено
Укрінформ
Американські ВПС здійснили перехоплення двох російських штурмовиків Су-25, які порушили межі де-конфліктної зони польотів у небі над Сирією.

Про це повідомив у четвер центральний американський телеканал CNN із посиланням на два джерела в Пентагоні.

"Два американських винищувачі-стелс F-22 у середу здійснили перехоплення двох російських літаків після того, як вони перетнули зону над річкою Євфрат у Сирії, прямуючи на схід від де-конфліктної лінії, що розмежовує російські та коаліційні літаки, які діють у Сирії", - зазначається в повідомленні.

При цьому уточнюється, що російські пілоти керували штурмовиками Су-25. Американські винищувачі під час перехоплення застосували попереджувальні сигнальні ракети після того, як росіяни кілька разів перетнули лінію річки. За інформацією іншого джерела, протягом останніх кількох хвилин інциденту з російського боку був також залучений Су-35.

Читайте також: Анкара сумнівається у бажанні Путіна вивести війська з Сирії

У Пентагоні підкреслили, що попереджали росіян кілька разів по каналу попередження від конфліктних ситуацій, встановлених в рамках домовленості між РФ і військами коаліції. Пізніше інформацію про інцидент підтвердили в Центральному командуванні Військово-повітряних сил США.

Фото: Peter Nicholls/Reuters

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-