За місяць у М'янмі вбили майже 7 тисяч мусульман-рохінджа - MSF

За місяць у М'янмі вбили майже 7 тисяч мусульман-рохінджа - MSF

Укрінформ
У М'янмі лише за один місяць було вбито близько 6700 рохінджа, зокрема понад 700 дітей віком до п'яти років. Утім, ця кількість, вочевидь, менша за реальну.

Такі дані оприлюднила міжнародна організація "Лікарі без кордонів" (MSF) на основі опитувань щодо смертності в низці таборів для біженців, повідомляє DW.

"Вірогідно, оцінена кількість смертей менша за реальну", - зазначив медичний директор MSF Сідні Вонг. 

Він наголосив, що не враховані загиблі з тих родин, які не змогли дістатися Бангладеш, куди  були змушені тікати сотні тисяч представників мусульманської меншини.

Загалом MSF відомо про дев'ять тисяч загиблих рохінджа, з них не менше 6700 загинули насильницькою смертю. Причому не менше 730 загиблих - діти віком до п'яти років.

Читайте також: У М'янмі заарештували двох журналістів Reuters

MSF підрахувала, що загалом переміщено більше 608 тисяч біженців з мусульманської меншини. 

За різними оцінками, у М'янмі було більше мільйона мусульман-рохінджа. Вони десятиліттями зазнають дискримінації в країні, де більшість населення - буддисти. Багато рохінджа не мають паспортів і не вважаються громадянами М'янми. 

Криза почалася після того, як наприкінці серпня група бойовиків рохінджа вчинила кілька нападів на поліцейських. У відповідь військові почали масштабну операцію в регіоні Ракхайн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-