США залишать військових у звільненому від ІДІЛ Іраку

США залишать військових у звільненому від ІДІЛ Іраку

Укрінформ
Вашингтон вітає заяву Іраку про звільнення країни від "ІДІЛ", однак підкреслюють, що боротьба з проявами тероризму на цьому не завершується, тому США залишать своїх військових у цій країні.

Про це заявили у суботу в Державному департаменті США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Звільнення Іраку не означає, що боротьба з тероризмом та навіть боротьба з ІДІЛ в Іраку завершилася. Сполучені Штати разом з глобальною коаліцією з протистояння "ІДІЛ" продовжуватимуть взаємодіяти з силами безпеки Іраку, надавати консультаційну підтримку, проводити навчання та забезпечувати їх екіпіруванням", - наголошується в заяві. 

При цьому в Держдепі підкреслили, що необхідно бути "пильними в боротьбі з усіма екстремістськими ідеологіями", щоб запобігти поверненню "ІДІЛ" або виникненню загроз з боку інших терористичних угруповань.

У зовнішньополітичному відомстві США також підкреслили, що бойовики "ІДІЛ" завдали численних руйнувань в Іраку, величезної шкоди інфраструктурі. "Сполучені Штати виділили близько $1,7 млрд на гуманітарну допомогу та більше $265 млн на стабілізаційну підтримку Іраку з 2014 року", - зазначається в повідомленні. Крім того, США виділили $112 млн на допомогу в ліквідації вибухових речовин. 

У цьому зв'язку в Державному департаменті США підкреслили, що й надалі надаватимуть підтримку іракському народу та сприятимуть поверненню переміщених осіб до залишених ними поселень.

Читайте також: Прем'єр Іраку заявив про завершення війни з ІДІЛ

"Ми як і раніше прагнемо підтримувати уряд Іраку та іракський народ у відновленні територій, звільнених з-під контролю з боку "ІДІЛ", - зауважили в зовнішньополітичному відомстві США.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді оголосив про "кінець війни" в країні проти терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД).

Фото: defense.gov 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-