У Римі сотні палестинців протестують проти рішення Трампа щодо Єрусалима

У Римі сотні палестинців протестують проти рішення Трампа щодо Єрусалима

Фото
Укрінформ
Біля посольства США в Римі зібралися сотні палестинців та їх прихильників на знак протесту проти визнання американським президентом Дональдом Трампом Єрусалима як ізраїльської столиці.

Про це повідомляє АР

"Сотні палестинців та їх прихильники зібралися в Римі на знак протесту проти рішення президента США Дональда Трампа визнати Єрусалим столицею Ізраїлю і перемістити туди американське посольство", - йдеться у повідомленні.

До протесту біля будинку посольства США в Римі теж приєдналися американські громадяни.

Демонстранти тримали палестинські прапори, викрикували гасла проти Ізраїлю. Один з учасників тримав плакат з написом: "Єрусалим - це вічна столиця Держави Палестина".

Також деякі італійські демонстранти висловили тривогу у зв'язку з тим, що наступного року в Єрусалимі стартує найпопулярніша гонка Італії "Giro d'Italia".

Як повідомлялося, 6 грудня президент США Трамп офіційно заявив про визнання Єрусалима столицею Держави Ізраїль. Його рішення викликало обурення сотень тисяч мусульман по всьому світу. 

Читайте також: Ердоган закликав до спокою мусульман, які протестують через статус Єрусалима

8 грудня Рада безпеки ООН провела екстрене засідання, присвячене цьому питанню: всі 14 держав-членів дистанціювалися від одностороннього рішення Трампа і піддали його критиці.

На тлі ситуації в Єрусалимі, що склалася, на Західному березі річки Йордан і в секторі Газа третій день відбуваються зіткнення демонстрантів з ізраїльськими військовими, більш як 700 осіб постраждали і двоє загинули.

У Римі палестинці протестують проти рішення Трампа щодо Єрусалима

Фото: АР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-