В Єрусалимі - перша смерть під час протестів

В Єрусалимі - перша смерть під час протестів

Укрінформ
В результаті масових демонстрацій в Єрусалимі, на Західному березі річки Йордан і в секторі Газа, у зв'язку з визнанням президентом США Дональдом Трампом Єрусалима столицею Ізраїлю, постраждали понад  80 учасників протесту і одна людина загинула.

Про це повідомляє Reuters.

«Безліч людей постраждали і принаймні одна людина загинула в зіткненнях з ізраїльськими військами», - йдеться в повідомленні.

Тисячі демонстрантів вийшли на вулиці в п'ятницю, в священний день мусульман, висловивши солідарність з палестинцями і своє обурення у зв'язку з визнанням президентом США Єрусалима як столиці Ізраїлю.

Понад 80 демонстрантів були поранені, поблизу кордону з сектором Газа був застрелений чоловік - перша підтверджена смерть за два дні заворушень.

Читайте також: На протестах в Єрусалимі військові застосували зброю, є постраждалі

Раніше повідомлялося про понад 50 постраждалих.

6 грудня Трамп офіційно заявив про визнання Єрусалима столицею Держави Ізраїль і намір перенести американське посольство з Тель-Авіва у це місто. Пізніше Держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що остаточне рішення про статус Єрусалиму залежатиме від переговорів між Ізраїлем і Палестиною, а посольство США переїде ще не скоро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-