Суд ЄС дозволив преміум-брендам піти з Amazon та eBay

Суд ЄС дозволив преміум-брендам піти з Amazon та eBay

Укрінформ
Преміум-бренди з ЄС відсудили собі право забороняти продаж своїх товарів на онлайн-платформах на кшталт Amazon чи eBay.

Таке рішення прийняв Суд ЄС, повідомляє DW.

“Суд ЄС у середу, 6 грудня, вирішив, що преміальні бренди можуть забороняти дистриб'юторам продавати свою продукцію на онлайн-платформах на кшталт Amazon чи eBay. У поясненні суддів щодо позову німецького підрозділу виробника косметики Coty, який володіє, зокрема, брендами Calvin Klein та Marc Jacobs, йдеться, що таким чином торговельні марки можуть "зберігати преміальний імідж своєї продукції", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Німеччині дозволили продавати "шибениці для Меркель"

Суд наголосив, що такий крок Coty "не виходить за рамки необхідного".

Справа Coty, власника 77 брендів з річним оборотом близько 7,6 мільярда євро, проти авторизованого дистриб'ютора його продукції щодо заборони продажу через німецьку філію гіганта онлайн-рітейлу Amazon розглядається в суді Франкфурта. Останній вирішив отримати вердикт від європейських колег. Антимонопольне відомство ФРН, у свою чергу, зазначило, що вивчає рішення Суду ЄС.

Німецьке Федеральне об'єднання онлайн-торгівлі розкритикувало рішення суду. "Це дає зелене світло можливим зловживанням", адже немає чіткого визначення "люксового товару", цитує агентство AFP голову об'єднання Олівера Проттмана.

Галузеве об'єднання у сфері комп'ютерних та комунікаційних технологій назвало вердикт "поганою новиною для споживачів, які матимуть менше вибору".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-