Через пожежі в Каліфорнії евакуюють 150 тисяч жителів Лос-Анджелеса

Через пожежі в Каліфорнії евакуюють 150 тисяч жителів Лос-Анджелеса

Укрінформ
Масштабні лісові пожежі в південній частині штату Каліфорнія в США, що перекинулись на житлові масиви, спричинили примусову евакуацію близько 150 тис. жителів лише в самому Лос-Анджелесі. 

Найбільше постраждали околиці міста Вентура, повідомляє у вівторок американський телеканал CNN

"За словами мера Лос-Анджелеса Еріка Гарсетті, близько 150 тис. людей в Лос-Анджелесі отримали наказ на евакуацію", - йдеться в повідомленні.

У вівторок муніципалітет міста Вентура, де примусове виселення було проведено напередодні, ввів комендантську годину з 10-ї вечора по 5-ту ранку з метою запобігання таких злочинам, як крадіжки в районах евакуації. 

Стихія поширюється стрімко, чому сприяють потужні вітри. Вогонь, що вирує на північ від Вентури, навіть перетнув широку полосу автостради.

Читайте також: Масштабні пожежі в Каліфорнії: евакуювали понад 38 тисяч жителів

Близько 43 тис. будинків залишились без електропостачання. При цьому передбачаються додаткові відключення, оскільки стихія вирує неподалік високовольтних ліній. В інших районах на півдні Каліфорнії також зафіксовані пожежі. 

За інформацією синоптиків, у вівторок вночі вітри зменшили свою потужність, що знижує ризики стрімкого розповсюдження вогню, втім очікується, що шторми знову наберуть свою потужність у середу-четвер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-