Румунські ЗМІ розповіли зворушливу історію кохання короля Міхая І

Румунські ЗМІ розповіли зворушливу історію кохання короля Міхая І

Укрінформ
У день смерті останнього короля Румунії Міхая I румунське видання Adevarul опублікувало на своїх сторінках невідомі факти незвичайного кохання короля та його дружини Анни Бурбонської (Ana de Bourbon-Parma).

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Останній король Румунії Міхай I пройшов не лише через найбільші історичні випробування, що змусили короля майже 50 років жити в еміграції, його життя було сповнене і незвичайної любові. Міхай з першого погляду закохався у свою майбутню дружину Анну Бурбонську, яка стала згодом королевою Анною Румунською", - пише видання.

Під час Другої світової війни у румунських кінотеатрах перед початком кожного сеансу показували невеликі новинні журнали, основою яких ставали новини з фронту. Під час перегляду одного з таких журналів король звернув увагу на сюжет, у якому сестра милосердя під час бойових дій на території Марокко допомагає пораненим бійцям. Це була Анна Бурбонська.

Король попросив кіномеханіка зробити йому кілька фотографій Анни Бурбонської. Вперше король Міхай і Анна Бурбонська зустрілися на весіллі королеви Великої Британії Єлизавети у листопаді 1947 року. Це було кохання з першого погляду. Однак дозвіл на шлюб вони отримали не відразу, оскільки Анна була католичкою, а Міхай православним. Пізніше Анна у Болгарії прийняла православ'я, пишуть ЗМІ, а у червні 1948 року у Афінах Міхай і Анна зіграли весілля. На той час король вже жив у еміграції, оскільки при владі у Румунії перебували комуністи.

Читайте також: Помер король Румунії Михай I

Незважаючи на життєві перипетії румунського короля, якого комуністична влада змусила виїхати з країни, Анна попрямувала за Міхаєм і прожила з ним життя в еміграції.

Король Міхай і королева Анна відсвяткували срібне весілля (у червні 1973 року), потім - золоте (у червні 1998 року), діамантове - у червні 2008, а у 2013 році вони відзначили разом сапфірове весілля.

Їхня історія кохання "згасла" 1 серпня 2016 року - у день смерті королеви Анни, а 5 грудня 2017 року не стало і останнього румунського монарха - короля Міхая. Однак ця зворушлива історія любові, поваги та відданості може послужити прикладом для наступних поколінь.

Як повідомлялося, король Румунії Міхай I помер у своїй приватній резиденції у Швейцарії у віці 96 років. Король страждав на важку форму лейкемії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-