Трамп попередив палестинців про визнання Єрусалима столицею Ізраїлю�

Трамп попередив палестинців про визнання Єрусалима столицею Ізраїлю

Укрінформ
Попри ризики загострення ситуації навколо палестино-ізраїльського конфлікту президент США Дональд Трамп у вівторок заявив по телефону палестинському лідеру Махмуду Аббасу про намір США визнати Єрусалим ізраїльською столицею.

Про це повідомило у вівторок американське інформагентство Reuters із посиланням на джерело, обізнане в деталях телефонної розмови. 

"Президент США Дональд Трамп у вівторок мав розмову з палестинським лідером Махмудом Аббасом, повідомивши про те, що Сполучені Штати планують офіційно визнати Єрусалим столицею Ізраїлю", - зазначається в повідомленні.

Про реакцію палестинської сторони не повідомляється, втім відомо, що раніше там виступали категорично проти цього. Палестинці прагнуть, щоб Східний Єрусалим був столицею їхньої держави, яка поки що залишається невизнаною остаточно світовою спільнотою. 

Минулого тижня повідомлялося, що Трамп, скоріше за все, зробить оголошення по Єрусалиму в середу. Це рішення суперечитиме десяткам років американської політики в регіоні та здатне призвести до нового спалаху насильства на Близькому Сході.

Читайте також: Ердоган пригрозив розірвати дипвідносини з Ізраїлем через Єрусалим

Водночас, за повідомленням Reuters, радник Трампа та його зять Джаред Кушнер заявив, що президент поки не прийняв остаточного рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-