На Філіппінах студенти влаштували голий забіг проти політики Дутерте

На Філіппінах студенти влаштували голий забіг проти політики Дутерте

Укрінформ
На Філіппінах учасники братства одного з коледжів приурочили щорічний голий забіг протесту проти війни президента Родріго Дутерте з наркотиками і введення військового стану на півдні країни.

Про це повідомляє Reuters

«Філіппінське братство коледжу використовувало свій щорічний голий забіг у п'ятницю на знак протесту проти жорстокої війни президента Родріго Дутерте з наркотиками і введення  військового стану на півдні», - йдеться в повідомленні.

Голі молоді люди в масках бігли вуличками кампусу, тримаючи плакати з написом «Скасуйте військовий стан» і «Зупиніть вбивства».

«Рівень насильства в суспільстві зростає, і братство не може просто ігнорувати те, що тисячі людей помирають», - сказав представник братва «Альфа Фі Омега» Томас Рока.

Це не перший випадок, коли братство зайняло політичну позицію, використавши традицію щорічного голого забігу. Під час правління покійного диктатора Фердинанда Маркоса в 1980-х роках товариство студентів протестувало проти цензури активістів з Університету Філіппін.

Читайте також: Трамп і Дутерте заявили про важливість прав людини

Як повідомлялося, з моменту вступу на посаду президента в червні минулого року, Родріго Дютерте почав жорстоку війну з наркотиками, в результаті якої загинули тисячі філіппінців. У травні цього року він оголосив військовий стан на острові Мінданао, коли бойовики, пов'язані з Ісламською державою, завоювали частину міста Мараві.

Фото: REUTERS/Dondi Tawatao

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-