Перевізники мігрантів торгують людьми - Макрон

Перевізники мігрантів торгують людьми - Макрон

Укрінформ
Для проведення операцій у боротьбі з перевізниками мігрантів та торговцями людьми слід залучати поліцію та військових.

Про це президент Франції Еммануель Макрон заявив у інтерв’ю французьким ЗМІ під час свого африканського терне, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Те, що відбувається в Лівії, - це злочин проти людяності, це торгівля людьми. Це так юридично кваліфікується. Ми повинні не просто засуджувати це, а й діяти. Діяти різними шляхами. Перше - це спільна боротьба з перевізниками мігрантів. Мережі перевізників діють в Африці: від Сахари і Сахеля до Лівії. Зв'язки допомагають їм перетинати Середземне море з жінками і чоловіками в основному із Західної Африки. Місяці і навіть роки вони перебувають в рабському становищі», - зазначив Макрон в інтерв'ю RFI і France 24.

Президент Франції також закликав негайно вжити заходів щодо захисту мігрантів, які опинилися в небезпеці в Лівії та пояснив, що залучення поліцейських та військових не означатиме жодним чином розв'язання війни.

Читайте також: Шидло сказала, як зупинити потік мігрантів з Африки до Європи

«Мова не йде про оголошення війни. ... У Лівії зараз перехідний період. Сарадж (глава уряду національної єдності Лівії – ред.) і маршал Хафтар вживають заходів на місці. Але ми повинні провести посилену поліцейську операцію, щоб зруйнувати мережі (перевізників мігрантів – ред.)», - уточнив Макрон.

Він також висловився за введення індивідуальних санкцій в рамках ООН щодо перевізників: фінансові та заходи по обмеженню їх пересування. За переконанням президента Франції, перевізники часто пов'язані з терористичними організаціями.

Як повідомили французькі ЗМІ, у середу пізно ввечері в Абіджані відбулася термінова зустріч з питання боротьби з експлікацією людей в Лівії, за підсумками якої представники ЄС, Африканського союзу та ООН дійшли згоди про проведення операції з ліквідації мереж перевізників та про термінову евакуацію біженців з лівійських таборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-