Комісар РЄ: Поводження з мігрантами в Європі може стати бомбою уповільненої дії

Комісар РЄ: Поводження з мігрантами в Європі може стати бомбою уповільненої дії

Укрінформ
Ситуація, яка складається нині з інтеграцією мігрантів до життя в країнах Європи, зокрема надання їм тимчасових статусів та пролонгація процесів щодо об’єднання з рідними, може стати для Європи «бомбою уповільненої дії».

Про це сказав комісар Ради Європи з прав людини Нілс Мужнієкс, оприлюднюючи звіт діяльності за третій квартал 2017 року. 

«Одне з моїх великих побоювань полягає в тому, що намагаючись заохотити короткочасний тиск громадськості та ворожість до міграції, політики закладають бомбу уповільненої дії на майбутнє. Це пояснюється тим, що багато тимчасових заходів - особливо надання особам, які потребують захисту, лише короткотермінових, непостійних статусів та обмеження їх можливостей для об'єднання сім'ї, лише перешкоджатимуть інтеграції новоприбулих», - пояснив Мужнієкс.

За його словами, недоліки в інтеграції, у свою чергу, будуть пояснюватися тим, що мігранти "занадто культурно відрізняються" або що вони не хочуть інтегруватися.

Читайте також: Можливості працевлаштування за кордоном шукають 44 відсотки українців

«Помірні політичні діячі можуть таким чином викопати власні могили та збільшити електорат для своїх популістських крайніх правих конкурентів», - сказав комісар.

Слід зазначити, що у звіті не йдеться про порушення прав людини на окупованих територіях на сході України. Щодо порушення прав людини в Криму, то комісар зауважив, що 11 вересня від його імені була оприлюднена в соціальних медіа заява, де висловлювалося занепокоєння вироком Ахмету Чийгозу та сумніви щодо відповідності покарання Європейській конвенції з прав людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-