Режим Асада погодився на перемир'я у передмісті Дамаска - ООН

Режим Асада погодився на перемир'я у передмісті Дамаска - ООН

Укрінформ
Режим Башара Асада погодився на умови перемир'я у передмісті Дамаска Східній Гуті, яка входить до зони деескалації у Сирії.

Про це сказав журналістам спецпредставник ООН по Сирії Стаффан де Містура за підсумками двогодинних переговорів з делегацією Вищого комітету з переговорів сирійської опозиції на чолі з Насером Харірі, повідомляє Анадолу.

"На зустрічі російська сторона проінформувала мене про те, що режим Башара Асада прийняв її пропозицію про перемир'я у Східній Гуті. ООН дуже стурбована у зв'язку з цим питанням. Тепер треба переконатися в тому, що ця пропозиція буде реалізована", - сказав де Містура. 

Спецпредставник повідомив, що провів сьогодні вранці зустріч з представниками стран-постійних членів РБ ООН - США, Китаю, Великої Британії, Франції та РФ. 

За його словами, те, що пропозиція надійшла і була прийнята прямо на початку восьмого раунду переговорів щодо Сирії у Женеві, невипадково.

ООН має намір запропонувати делегаціям режиму Асада і сирійської опозиції провести прямі переговори, сказав спецпредставник. 

Читайте також: Авіація Асада завдала удару по ринку в Східній Гуті: є загиблі

Як відомо, перший раунд міжсирійських переговорів у Женеві пройшов 30 червня 2012 року, другий стартував 22 січня 2014 року, але виявився безрезультатним. Третій раунд переговорів розпочався 29 січня 2016 року і завершився після того, як режим Асада взяв в облогу Алеппо. 

Восьмий тур переговорів, за інформацією ЗМІ, повинен завершитися 1 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-