Австралійця затримали з інструкцією Аль-Каїди - планував теракт у новорічну ніч

Австралійця затримали з інструкцією Аль-Каїди - планував теракт у новорічну ніч

Фото
Укрінформ
Поліція Мельбурна (столиця австралійського штату Вікторія) затримала чоловіка, якого підозрюють у плануванні теракту у новорічну ніч.

Про це повідомляє телекомпанія АВС.

"Ми стежили за цією людиною, він був фігурантом нашого розслідування і на жодному етапі не міг би отримати доступ до вогнепальної зброї, хоча й планував", - зазначив заступник комісара поліції Шейн Паттон.

Затриманим виявився 20-річний громадянин Австралії сомалійського походження Алі Халіф Шіре Алі, який мешкав у мельбурнському передмісті Веррібі і є прибічником ІДІЛ.

За інформацією поліції, потенційного терориста затримали, коли він збирався придбати автоматичну зброю, плануючи застрелити якомога більше людей на площі Федерації у центрі Мельбурна у новорічну ніч. У підозрюваного виявлено матеріали Аль-Каїди з інструкціями щодо здійснення терактів та використання вогнепальної зброї.

Читайте також: Кількість загиблих від вибуху в Тель-Авіві зросла

Представники поліції також запевнили, що ситуація під контролем і мельбурнці зможуть спокійно відсвяткувати Різдво та Новий рік.

"Ми цілком впевнені, що не існує жодного ризику для громади Вікторії, ми ізолювали його (зловмисника - ред.) від суспільства", – заявив заступник комісара.

Таку саму думку висловив і федеральний міністр юстиції Майкл Кінан: "Якби ця атака сталася, вона мала б абсолютно катастрофічні наслідки, однак вона була припинена, і я хотів би заспокоїти мешканців Мельбурна і всіх австралійців та запевнити, що наші безпекові служби працюють цілодобово, сім днів на тиждень, щоб гарантувати безпеку".

Підозрюваному висунуть звинувачення у вівторок, 28 листопада. Йому може загрожувати покарання аж до довічного ув’язнення.

Фото: ABC, AAP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-