Джаред Кушнер стрімко втрачає вплив у Білому домі - NYT

Джаред Кушнер стрімко втрачає вплив у Білому домі - NYT

Укрінформ
Зять президента США і старший радник Білого дому Джаред Кушнер помітно втрачає вплив у найближчому оточенні Дональда Трампа після приходу нового керівника адміністрації президента, екс-генерала Джона Келлі.

Про це йдеться в розгорнутій публікації американського центрального видання The New York Times.

"Мало хто в перші дні роботи адміністрації Трампа наважився б оскаржити спроможності Кушнера будувати свою роботу або керувати своїм напрямом у Білому домі так, як він вважав за потрібне. Втім, через 10 місяців після того, як він мав свободу вибору у вирішенні широкого кола питань – від застарілих технологій федерального уряду до миру на Близькому Сході – можливості пана Кушнера "робити все як заманеться" вичерпались", - пише видання.

Читайте також: Слідчі Сенату США опитали росіян, що зустрічались з сином Трампа

Зять президента і старший радник, який, здавалося, був присутній на фото з кожної зустрічі президента, нещодавно припинив з'являтися публічно. Він більше не розглядається як найперший радник президента з неосяжним портфоліо.

Для Кушнера все почало згортатися зі зміною глави адміністрації, коли Рейнса Прібуса на цій посаді замінив Джон Келлі. Відставний чотиризірковий генерал Келлі дав зрозуміти, що Кушнер повинен перебувати у ланцюжку субординації. "Джаред працює на мене", - висловився якось колишній генерал у розмові з партнерами. За словами трьох радників президента, Джон Келлі навіть говорив про можливість Кушнера та його дружини Іванки Трамп залишити Західне крило Білого дому до кінця року.

Читайте також: Вибори у США: щонайменше 9 помічників Трампа контактували з росіянами

Між тим, офіційно в останньому інтерв'ю, екс-генерал заперечив, що будь-коли мав такий намір. Ба більше, за його словами, Джаред Кушнер має успіх в керуванні Офісом американських інновацій.

Тим часом, американський президент також визначив позитивну оцінку роботі свого зятя.

"Джаред дуже потужно працює над встановленням миру між Ізраїлем і палестинцями", - зауважив Трамп, додавши, що Кушнер "був дуже ефективним з перших днів кампанії й по сьогодні".

Читайте також: "Райські папери" викрили офшорні зв'язки 13 "друзів Трампа"

При цьому нагадується, що зараз у відношенні до Джареда Кушнера продовжують проводитися різні перевірки офісом спецпрокурора Роберта Мюллера. Через це зять Трампа проявляє обережність у спілкуванні навіть із друзями.

У цьому зв'язку також зазначається, що Джаред і Іванка самі, можливо, хотіли би повернутися до Нью-Йорка. В такому разі, за чутками, Іванка Трамп була би не проти замінити Ніккі Гейлі на посаді постійного представника США при ООН, а сама Гейлі могла би очолити Державний департамент США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-