США хочуть стежити за власниками своїх віз у соцмережах – ЗМІ

США хочуть стежити за власниками своїх віз у соцмережах – ЗМІ

Укрінформ
Міграційна служба США звернулася до розробників програмного забезпечення для того, щоб автоматизувати процес збору інформації в соцмережах про активність іноземців, які мають або подали документи на отримання американської візи.

Про це йдеться в публікації видання ProPublica.

"Департамент з питань імміграції та митного контролю вживає нових кроків у своїх планах щодо моніторингу акаунтів у соцмережах заявників та власників американських віз", - зазначає видання.

Так, на одній із технічних конференцій в Арлінгтоні (місто поблизу Вашингтона – ред.), представники міграційної служби звернулись до постачальників програмного забезпечення з відповідним запитом. Вони розповіли, що хочуть створити алгоритми, які б оцінювали потенційні загрози з боку власників американських віз, а також проводити постійний нагляд у мережі за тими, хто може становити високий ризик.

Читайте також: США відновлюють прийом біженців і посилюють перевірки

Таким чином, пише видання, це підтверджує чіткий план адміністрації Трампа запровадити посилений контроль за тими, хто прибуває в Америку. Згодом міграційна служба перейменувала назву програми на "Аналіз візового циклу".

"Однак, згідно з презентацією міграційної служби, мета ініціативи, яка полягає в посиленому моніторингу за власниками віз із використанням соціальних мереж, залишається незмінною", - зауважується в публікації.

При цьому повідомляється, що міграційна служба США й так відстежує активність людей, які отримали американські візи, однак хотіла би автоматизувати цей процес.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-