В Австралії представили “Білу книгу” зовнішньої політики країни

В Австралії представили “Білу книгу” зовнішньої політики країни

Відео
Укрінформ
Прем’єр Австралії Малкольм Тернбулл та міністр закордонних справ Джулі Бішоп презентували перший комплексний огляд міжнародних зобов’язань Австралії за останні 14 років - «Білу книгу» зовнішньої політики Австралії 2017.

Про це повідомляє прес-служба МЗСіТ Австралії.

“Завдання “Білої книги” допомогти нам сформувати зовнішнє середовище таким чином, щоб можна було просувати інтереси та цінності Австралії, захищати незалежність прийняття рішень, зберігати силу та цілісність наших інституцій... Вона (книга) формує рамки для забезпечення нашого процвітання та безпеки, через керування нашими міжнародними зусиллями протягом наступного десятиліття та поза ним”, - йдеться у заяві зовнішньополітичного відомства.

Серед основних завдань, які визначає «Біла книга», - збереження, відкритість та процвітання Індо-Тихоокеанського регіону, створення додаткових можливостей для австралійських підприємств та працівників шляхом боротьби з протекціонізмом та впровадженням політики, яка допоможе австралійцям скористатися перевагами відкритої, конкурентоспроможної економіки; забезпечення безпеки громадян Австралії в умовах зростаючих загроз, таких як тероризм; сприяння миру і дотримання норм міжнародного права, підтримка і розвиток стабільного та процвітаючого Тихоокеанського регіону.

Читайте також: Протидія тероризму: Австралія очолить регіональну фінансову розвідку

Для досягнення цих цілей уряд Австралії планує здійснити низку кроків. Зокрема, нарощуватиме зусилля, спрямовані на те, щоб країна залишалася провідним партнером для Південно-Східної Азії шляхом проведення спеціального саміту АСЕАН-Австралія у 2018 році, збільшення інвестицій у розвиток регіональної спроможності у сфері морської безпеки та зміцнення двосторонніх відносин (наприклад, нове стратегічне партнерство з В'єтнамом).

Значну увагу буде приділено розширенню економічної та безпекової співпраці, у тому числі через створення з тихоокеанськими партнерами нового австралійського коледжу з підготовки правоохоронних кадрів на рівні керівного складу. Також уряд започаткує нову програму цивільного розгортання, Australia Assists, яка дозволить щорічно скеровувати понад 100 гуманітарних фахівців до країн та місць стихійних лих та катастроф.

Важливе значення надається розширенню мережі ЗВТ для охоплення більшої кількості партнерів, зокрема, планується до 2020 року охопити 80 відсотків зовнішньої торгівлі (наразі 64 відсотки).

Окрім того, уряд впровадить стратегію нетарифних заходів, щоб краще визначити перешкоди на шляху торгівлі для австралійських підприємств та реагувати на них, та розробить новий підхід у брендуванні, щоб рекламувати австралійську комерційну, освітню та культурну продукцію на конкурентному глобальному ринку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-