Президенту Зімбабве висунули ультиматум: відставка або імпічмент

Президенту Зімбабве висунули ультиматум: відставка або імпічмент

Укрінформ
Якщо Роберт Мугабе до понеділка не погодиться залишити посаду президента Зімбабве, парламент розпочне процедуру імпічменту. 

Про це заявив речник правлячої партії Зімбабве Сімон Кнає у неділю, повідомляє DW

"Члени правлячої партії "Зімбабвійський африканський національний союз - Патріотичний фронт" висунули ультиматум президентові Роберту Мугабе. Якщо він до понеділка не погодиться добровільно піти з президентської посади, то парламент розпочне процедуру імпічменту", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, раніше у неділю президента Зімбабве Роберта Мугабе звільнили з посади голови правлячої партії країни. Також з партії "Зімбабвійський африканський національний союз - Патріотичний фронт" у неділю виключили дружину Мугабе Грейс. 

Читайте також: У Зімбабве урядова партія усунула Мугабе з посади лідера

У ніч на 15 листопада зімбабвійські військові взяли ситуацію в країні під свій контроль. Вони захопили телевізійний центр та заблокували під'їзди до головних урядових будівель, парламенту та судів у столиці Хараре, використовуючи для цього танки. Президента Мугабе військові утримують під домашнім арештом та ведуть з ним переговори про добровільну відмову від влади.

Фото: DW

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-