Марш проти Макрона: у Парижі били вітрини фінустанов і ламали банкомати

Марш проти Макрона: у Парижі били вітрини фінустанов і ламали банкомати

Укрінформ
Декілька тисяч осіб пройшли «маршем на Єлісейський палац» проти антисоціальної політики президента Франції Еммануеля Макрона в суботу, 18 листопада.

Ініціаторами маніфестації стали представники головних французьких профспілок - повідомляє RFI з посиланням на AFP.

За даними організації «Соціальний фронт», що координує представників декількох профспілок і рухів, на марш в центрі Парижу вийшли 3 тис. осіб, поліція нарахувала 1800 учасників.

Читайте також: У 170 містах Франції відбуваються протести проти реформ президента

«Ми скажемо президентові багатих, що ми думаємо про те, які збитки він збирається спровокувати», - скандував представник профспілки CGT, що йшов на чолі колони.

Маніфестанти йшли по правому берегу Парижу, від площі Маршала Жуена до бульвару Осман, де знаходиться Єлісейський палац, з плакатами і димовими шашками.

Як зазначає агентство, в ході брали участь представники украй лівої партії Жан-Люка Меланшона «непокірна Франція» і антикапіталістичної партії НПА.

Радикальні активісти антифашистських і антикапіталістичних рухів під час руху колони били стекла відділень банків і ламали банкомати. Проте в поліції заявили, що хода пройшла без серйозних інцидентів, якщо не рахувати близько десятка розбитих вітрин і стекол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-