Військові арештували президента Зімбабве

Військові арештували президента Зімбабве

Укрінформ
Представники армії Зімбабве заявили по державному телебаченню, що взяли під варту 93-річного президента країни Роберта Мугабе і його дружину.

Про це повідомляє агентство Anadolu

"За словами військових, почалася операція із затримання "злочинців" в оточенні Мугабе", - говориться в повідомленні.

За інформацією місцевих ЗМІ, військові також затримали міністра національної безпеки Зімбабве Сейвіора Касукувере, міністра вищої освіти Джонатана Мойо і міністра фінансів Ігнатіуса Чомбо.

В той же час віце-президент Зімбабве Еммерсон Мнангагва, звільнений раніше президентом, у своїй заяві в соцмережі повідомив, що повернувся в країну і найближчими днями розпочне активну діяльність.

Голова Асоціації ветеранів Зімбабве Кріс Мутсвангва назвав дії військових "карою без кровопролиття".

Мутсвангва - прихильник Еммерсона Мнангагви, зауважив, що армія поверне Зімбабве демократію, і країна стане справжнім прикладом державності.

Читайте також: Заворушення у Зімбабве: військові прокоментували ситуацію

Раніше повідомлялося, що зімбабвійські військові захопили центральний телеканал країни і розгорнулися в різних районах столиці - міста Хараре.

В той же час представники військових заявляли, що це "не військовий переворот" і президент, 93-річний Роберт Мугабе перебуває у безпеці, а армія виступила проти «злочинців, дії яких спричинили економічні страждання».

Уночі в столиці Хараре було чути вибухи і стрілянину. Правляча партія звинуватила керівника військових у "зраді".

Південноафриканська країна Зімбабве вперше переживає відкритий розкол між військовими і Мугабе, який керує країною з 1980 року. Військові завжди були опорою влади 93-річного лідера.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-