Французи вшановують пам’ять загиблих у терактах 13.11.2015

Французи вшановують пам’ять загиблих у терактах 13.11.2015

Укрінформ
У Парижі біля стадіону «Стад де Франс» о 9-й годині (10.00 за київським часом) розпочалися поминальні заходи за загиблими у терактах, що сталися два роки тому.

О 10-й заходи продовжаться в кафе і ресторанах 10-го й 11-го округів Парижа, де були скоєні теракти, об 11-й ранку - біля концертного залу «Батаклан», повідомляє кореспондент Укрінформу.

Участь в заходах беруть президент Франції Еммануель Макрон, колишній президент Франсуа Олланд, мер Парижа Енн Ідальго, мер Сен-Дені Лоран Рузьєр.

Вшанування пам’яті загиблих 13 листопада почалося з покладання квітів президентом Франції до меморіальної дошки, вмонтованої у стіну «Стад де Франс».

Читайте також: На дискотеці в Німеччині сталася стрілянина, двоє загиблих

У заходах також беруть участь постраждалі в терактах та члени сімей загиблих в нападах. Жертвами нападів 13 листопада 2015 року стали 130 осіб, 350 отримали поранення.

Як повідомлялося, два роки тому вибухи прогриміли неподалік стадіону "Стад де Франс" в північному пригороді Парижа, в кількох барах і кафе паризького передмістя Сен-Дені і в самій столиці. Крім того, терористи взяли в заручники відвідувачів концертного залу "Батаклан" в Парижі.

Розслідування терактів триває. 13 підозрюваних були заарештовані, п'ятеро в'язнів перебувають у Бельгії, семеро у Франції, один у Туреччині. Дата судового розгляду ще не встановлена, але судді сподіваються закрити справу навесні 2019 року.

Режим надзвичайного стану, запроваджений у Франції в листопаді 2015 року, буде скасований 1 листопада цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-