Токсичний смог знову огорнув Делі

Токсичний смог знову огорнув Делі

Укрінформ
Товста хмара токсичного смогу, що в 10 разів перевищує рекомендовану норму, огорнула у понеділок столицю Індії Нью-Делі.

Про це повідомляє Reuters

"Посольство Сполучених Штатів показало, що рівень шкідливих часток, відомих як PM 2.5, досяг 495 вранці у понеділок, у порівнянні з верхньою межею "хорошої" якості повітря у 50", - йдеться у повідомленні.

У свою чергу індійська метеостанція заявила, що протягом наступних трьох днів прогнозується дощ, який може допомогти очистити столицю від смогу.

"Очікується, що в наступні три дні за межами Нью-Делі і в самому Нью-Делі будуть легкі опади, і це може призвести до зміни структури повітря в регіоні", - сказав один із науковців Індійського метеорологічного департаменту Харан Сінгх.

Як відомо, уряд оголосив надзвичайний стан на минулому тижні після того, як рівень забруднення в місті збільшився через поєднання нелегального спалення сільськогосподарських культур в північних штатах, викидів транспортних засобів та пилу.

Шкідливі частки PM 2,5 є приблизно в 30 разів тоншими, ніж людське волосся. Вони можуть вдихатись глибоко в легені, викликаючи респіраторні захворювання та інші недуги.

Читайте також: Американська авіакомпанія призупинила рейси до Нью-Делі через смог

Раніше повідомлялося, що в індійській столиці було оголошено надзвичайну ситуацію у зв'язку із стрімким підвищенням рівня забруднення повітря і заборонено в'їзд вантажівок і будівельну діяльність, оскільки токсичний смог нависає над містом, а якість повітря погіршується із кожною годиною.

Фото: REUTERS/Cathal McNaughton

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-