Ізраїль бачить у польському

Ізраїль бачить у польському "Марші незалежності" прояви расової ненависті

Укрінформ
У МЗС Ізраїлю назвали “Марш незалежності”, який в суботу на честь дня незалежності Польщі організували у Варшаві польські націоналісти, небезпечним, з елементами екстремізму та расизму.

Про це повідомляє tvn24.pl

“Це небезпечний марш, організований екстремістськими та расистськими елементами. Ми сподіваємося, що на такі прояви расової ненависті потрібно реагувати негайно і дуже рішуче”,- заявив Нахзон.

Як інформувало агентство, у “Марші незалежності”, організованого націоналістичними організаціями “Національно-радикальний табір” (ONR) та “Всепольська молодь” взяли участь близько 60 тис. людей. Учасники маршу,  який відбувся під гаслом “Ми хочемо Бога!”, несли плакати антиіммігрантського та антиісламського змісту, проти лібералізму і світських основ держав, підкреслюючи необхідність повернення до католицького фундаменту держави.

Читайте також: У Варшаві поліція затримала 45 маніфестантів

Деякі учасники маршу несли плакати відверто екстремістського змісту: “Чиста кров”, “Біла Європа братерських народів” та інші. Під час маршу звучали й деякі антиукраїнські гасла.

Варшавська поліція затримала 45 маніфестантів з ліберального руху “Громадяни РП”, які протестували проти маршу націоналістів.

Польська влада у досить позитивних тонах коментувала “Марш незалежності”. Віце-прем'єр-міністр, міністр культури РП Пьотр Глінський назвав марш “прекрасною” подією, хоча й визнав, що на ньому були деякі плакати провокаційного характеру.

Фото: Ю.Банахевич

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-