Трамп і Путін обговорили Сирію на короткій зустрічі у В'єтнамі

Трамп і Путін обговорили Сирію на короткій зустрічі у В'єтнамі

Укрінформ
Попри заяву Білого дому про те, що офіційна зустріч між Дональдом Трампом і Володимиром Путіним у В'єтнамі не планується, президенти все ж мали змогу провести нетривалу розмову, під час якої обговорили, зокрема, сирійське врегулювання. 

Про це йдеться в офіційній заяві Державного департаменту США, оприлюдненій у суботу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу. 

"Президент Трамп і президент Путін, зустрічаючись сьогодні в кулуарах конференції АТЕС в Данангі (В'єтнам), підтвердили свою рішучість у перемозі над ІДІЛ в Сирії. Вони висловили задоволення успішним посиленням американсько-російської взаємодії щодо уникнення конфліктів між військовими професіоналами США та Росії, що значно збільшило втрати ІДІЛ на полі бою протягом останніх місяців", - зазначається в документі.

Сторони погодилися підтримувати відкритими канали комунікації між військовими відомствами до остаточної поразки ІДІЛ. Крім того, була підтверджена важливість деескалації в Сирії, забезпечення режиму припинення вогню, безперешкодної гуманітарної допомоги та створення умов для політичного врегулювання.

"Президенти погодилися, що військового рішення конфлікту в Сирії немає. Вони підтвердили, що остаточне політичне врегулювання конфлікту має бути досягнуто в рамках Женевського процесу", - підкреслюється в документі. Це передбачає, в тому числі, конституційну реформу в Сирії та проведення чесних і відкритих виборів під спостереженням ООН. При цьому обидва лідери закликали всі держави-члени ООН збільшити внесок забезпечення гуманітарних потреб в Сирії протягом найближчих місяців.

Читайте також: Трамп і Путін замість офіційної зустрічі потиснули один одному руки

Трамп зазначив, що успішне виконання досягнутих домовленостей "дозволить зберегти тисячі життів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-