Техаський стрілець кілька років тому втік із психлікарні – AP

Техаський стрілець кілька років тому втік із психлікарні – AP

Укрінформ
26-річний Девін Келлі, який влаштував стрілянину в церкві в американському містечку Сатерланд Спрінгс у окрузі Вілсон штату Техас, проходив лікування в психіатричній лікарні у штаті Нью-Мексико, звідки в 2012 році втік.

Про це повідомляє АР

Зазначається, що Келлі примусово направили в психіатричну клініку в Санта-Терезі, але він якимось чином утік, пізніше поліція знайшла його на автовокзалі в центрі Ель-Пасо в червні 2012 року.

Наступного року Келлі висунули підозру у скоєнні сексуального насильства в містечку Нью Браунфелс, що за 56 км від церкви, де сталася стрілянина.

Крім того, його спіймали при спробі пронести на територію бази ВПС США Холломан вогнепальну зброю. Також чоловік погрожував керівництву.

Як повідомляє АР, з якихось причин інформацію про те, що Келлі вчинив злочин і був відданий під суд, не передали в розпорядження ФБР. Відповідно до законів, після цього чоловікові мали б заборонити купувати зброю.

Раніше повідомлялося, що Келлі був визнаний винним загальним військовим судом за двома обвинуваченнями в домашньому насильстві проти дружини та пасинка. Келлі був засуджений до 12 місяців позбавлення волі та відбував покарання в Каліфорнії, після чого був звільнений зі Збройних сил.

Читайте також: Техаська стрілянина: нападник випустив у парафіян 450 куль

Як повідомлялося, у містечку Сазерленд Спрінгс у окрузі Вілсон штату Техас сталася стрілянина у баптистській церкві. За останніми повідомленнями, щонайменше 27 людей загинули, ще семеро поранені.

З подробиць відомо, що нападник приїхав до церкви на своєму позашляховику, розстріляв людей та намагався втекти з місця інциденту. Його знайшли мертвим у власному авто неподалік місця інциденту.

На фото, пов'язаних з нападником, була помічена автоматична рушниця типу AR-15. В акаунті з ім'ям стрільця у соціальній мережі LinkedIn вказано, що він був колишнім військовослужбовцем Військово-повітряних сил США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-