ПЕН-клуб приєднався до платформи Ради Європи щодо захисту журналістів

ПЕН-клуб приєднався до платформи Ради Європи щодо захисту журналістів

Укрінформ
PEN International (ПЕН-клуб) приєднався до Платформи щодо сприяння захисту журналістики і безпеки журналістів.

Відповідну угоду в Страсбурзі підписали Генеральний Секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд і виконавчий директор організації PEN International Карлс Торнер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вітаю приєднання PEN International до нашої платформи. Завдяки своїй репутації та експертизі PEN International внесе значний вклад в нашу роботу по просуванню свободи ЗМІ », - заяви Ягланд.

За його словами, журналісти перебувають під загрозою у багатьох регіонах світу і, на жаль, Європа - не виняток.

«На підставі Європейської конвенції про захист прав людини свобода вираження думок є одним з основоположних прав і наш обов'язок зробити все можливе, щоб її захищати", - заявив Ягланд на підписанні.

Дана платформа РЄ дозволяє довіреним організаціям із захисту свободи ЗМІ повідомляти Раду Європи про випади, коли журналісти чи організації ЗМІ наражаються на небезпеку, або ж коли свобода ЗМІ перебуває під загрозою, що дає можливість швидко поширити інформацію в Раді Європи, відреагувати на неї.

Основними складовими цієї платформи є документи і повідомлення про випадки насильства і погроз по відношенню до журналістів, а також діалог з державами-членами про те, як реагувати на ці загрози.

Як нещодавно повідомили в МІП, Україна надала на Платформу Ради Європи для захисту журналістики і безпеки журналістів 24 відповіді з 27 запитів щодо загрозливих ситуацій зі свободою слова, три - на стадії підготовки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-