Вибух у таборі для біженців: 75 загиблих

Вибух у таборі для біженців: 75 загиблих

Укрінформ
У Сирії терорист на автомобілі з вибухівкою в'їхав у натовп внутрішньо переміщених осіб у провінції Дейр-ез-Зор. Загинули щонайменше 75 людей, ще 140 - поранені.

Про це повідомляє у неділю DW

"У провінції Дейр-ез-Зор на сході Сирії терористи угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) 4 листопада здійснили напад на внутрішньо переміщених осіб. Терорист-смертник врізався у натовп на автомобілі, начиненому вибухівкою. Загинули щонайменше 75 осіб, у тому числі діти, заявив у неділю, 5 листопада, керівник Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини Рамі Абдель Рахман", - йдеться у повідомленні.

За його словами, поранення отримали ще 140 людей.

Люди зібралися на лівому березі річки Євфрат поблизу міста Дейр-ез-Зор, адміністративного центру однойменної багатої на нафту провінції. Люди втекли від боїв між ІДІЛ та підрозділами "Демократичних сил Сирії", зазначили в центрі моніторингу.

Читайте також: У таборі для біженців у Сирії стався вибух

"Демократичні сили Сирії", що перебувають в опозиції до уряду президента Башара Асада і користуються підтримкою коаліції під проводом США, ведуть бойові дії проти ІДІЛ на лівому березі річки Євфрат, яка розділяє провінцію Дейр-ез-Зор. Тим часом урядові війська наступають на позиції ІД на правому березі і днями заявили про встановлення повного контролю над столицею провінції, містом Дейр-ез-Зор, яке розташоване на правому березі річки. Це було останнє велике місто, контрольоване ісламістами в Сирії.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-