Манафорт пояснив, навіщо йому три паспорти і чужий телефон

Манафорт пояснив, навіщо йому три паспорти і чужий телефон

Укрінформ
Колишній політтехнолог Партії регіонів і екс-глава передвиборної кампанії Дональда Трампа Пол Манафорт пояснив на досудовому засіданні чому подорожував з мобільним телефоном, зареєстрованим на чуже ім'я, і ​​чому у нього було три паспорти.

Про це передає Depo.ua з посиланням на Bloomberg.

Адвокати Манафорта заявили судді, що Манафорт подорожував до Китаю і в інші країни з телефоном, зареєстрованим на псевдонім - ім'я його брата, - тому що він хотів зберегти конфіденційність, працюючи в якості політичного консультанта для високопоставлених клієнтів.

"Для багатьох громадян США, які виїжджають за кордон у справах і на відпочинок, широко поширена практика захисту від можливих зламів і конфіскації їх електронних пристроїв і даних", - дали письмові пояснення до федерального суду адвокати Манафорта.

Вони також заявили, що у Манафорта був один паспорт для поїздок, а другий - для "надання із заявами на отримання візи в деякі закордонні країни".

За словами його адвокатів Кевіна Даунінга і Томаса Ценле, він загубив перший паспорт і отримав третій, перш ніж знайти оригінал через кілька місяців, про що повідомив Державний департамент.

Прокурори вважають, що телефон і кілька паспортів свідчать про те, що Манафорт може втекти з США.

Читайте також: У Манафорта знайшли три американські паспорти - CNN

Манафорт і його помічник Рік Гейтс перші особи, яким пред'явлено звинувачення у справі про втручання Росії в президентські вибори 2016 року. Манафорту загрожує до 15 років в'язниці, а Гейтсу -12 років. Обидва не визнали себе винними. Вони знаходяться під домашнім арештом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-