Агентство Fitch спрогнозувало дефолт Венесуели

Агентство Fitch спрогнозувало дефолт Венесуели

Укрінформ
Агентство Fitch 3 листопада знизило суверенний рейтинг Венесуели до "С" і заявило про високу ймовірність невиконання Каракасом зобов'язань по боргу.

Про це йдеться в повідомленні рейтингового агентства.

"З урахуванням платежів, які раніше не були зроблені за суверенними облігаціями, що належать до 30-денного пільгового періоду, Fitch вважає, що це робить борговий дефолт досить імовірним", − йдеться в повідомленні рейтингового агентства.

Читайте також: Мадуро вирішив реструктуризувати зовнішній борг Венесуели

Аналогічне рішення було прийнято в п'ятницю і іншим великим рейтинговим агентством Standard & poor's, що знизило рейтинг південноамериканської країни з "ССС" до "СС".

Зниження рейтингу відбулося на тлі намірів Каракаса провести реструктуризацію та рефінансувати зовнішній борг, який, за оцінками експертів, досягає 150 мільярдів доларів. На 13 листопада влада Венесуели запланувала зустріч з власниками боргу.

Читайте також: Канада розглядає додаткові санкції проти Венесуели - Фріланд

При цьому влада країни повідомила про початок переказу коштів для платежів по боргу нафтової компанії PDVSA на суму майже 1,2 мільярда доларів.

Нагадаємо: економічна ситуація у Венесуелі набула тяжкого характеру через дефіцит товарів, галопуючу інфляцію та падіння доходів держави, обумовлене зниженням цін на нафту, а також масових протестів проти політики Мадуро. За прогнозами МВФ, в 2018 році інфляція в країні перевищить 2300%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-