США вперше нанесли авіаудари по ІДІЛ у Сомалі

США вперше нанесли авіаудари по ІДІЛ у Сомалі

Укрінформ
Американські військові вперше нанесли два повітряних удари по позиціях терористичного угруповання "Ісламська держава" в Сомалі.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Африканського командування ЗС США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Американські збройні сили в співпраці з федеральним урядом Сомалі 3 листопада провели два окремих повітряні удари по позиціях ІДІЛ на північному сході Сомалі, знищивши кілька терористів", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Атака на готель у столиці Сомалі: жертв уже 29

При цьому уточнюється, що перший удар був здійснений опівночі, другий – близько 11-ї години дня п'ятниці. Наразі американська розвідка оцінює результати ударів.

"Збройні сили США продовжуватимуть використовувати всі дозволені законні заходи для захисту американців та відведення терористичних загроз", - підкреслили в Африканському командуванні ЗС США. Це включає, в тому числі, партнерство з Місією Африканського Союзу в Сомалі, а також силами національної безпеки країни.

Читайте також: Теракт у Сомалі: поліція арештувала трьох підозрюваних

При цьому основними цілями вважаються осередки терористів ІДІЛ, навчальні табори та місця їх укриття на всій території Сомалі, регіону та світу в цілому, підкреслили в Африканському командуванні Збройних сил США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-