У Бангладеш затримали пілота, який хотів полонити пасажирів

У Бангладеш затримали пілота, який хотів полонити пасажирів

Укрінформ
У Бангладеш правоохоронці заарештували пілота національного перевізника Biman Bangladesh Airlines за підозрою у плануванні терористичної атаки, зокрема задум з метою взяття пасажирів у заручники та скерування літака у будинки високопоставлених чиновників уряду.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на поліцію.

"31-річний Саббір Енам був затриманий у вівторок та офіційно заарештований в середу", - йдеться у повідомленні.

Батальйон швидкого реагування спеціальних сил безпеки бангладеської поліції (RAB) заарештував його та трьох інших осіб, включаючи матір підозрюваного, сказав Муфті Махмуд Хан, директор RAB, відповідальний за юридичні та медійні питання.

Він також додав, що Саббір мав тісні зв'язки з угрупуванням бойовиків "Джамаат-уль-Муджахідев Бангладеш" (JMB) і планував скерувати літак у резиденції провідних державних лідерів.

"Він також планував захопити літак, взявши пасажирів у заручники, і попрямувати в якусь країну Близького Сходу", - підкреслив Махмуд Хан.

Читайте також: Українців серед постраждалих від теракту в Нью-Йорку немає - посольство

Жодні додаткові відомості про плани щодо атак наразі не повідомляються. 

Як зазначається, JMB - організація ісламістських бойовиків, яка у 2005 році підірвала 500 бомб у 300 місцях по всій країні. Угрупування наслідує терористичну організацію "Ісламська держава".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-