Криза у Сирії: в Астані чекають, що РФ виконає обіцянку щодо Асада

Криза у Сирії: в Астані чекають, що РФ виконає обіцянку щодо Асада

Укрінформ
В Астані триває сьомий раунд міжсирійських переговорів. У другий і останній день переговорів їхні учасники в основному обговорюють питання, що стосуються звільнення полонених і ув'язнених.

Про це повідомляє Анадолу.

"Делегації Туреччини, Росії, Ірану, режиму Башара Асада і збройної опозиції проводять тристоронні і двосторонні переговори в Rixos President Hotel в Астані. Як спостерігачі в переговорах беруть участь представники ООН, США і Йорданії", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляють джерела в опозиції, вранці 31 жовтня пройшла зустріч делегації збройної сирійської опозиції на чолі з Ахмедом Биррі і глави МЗС Казахстану Кайрата Абдрахманова.

Водночас спецпосланник президента Росії Олександр Лаврентьєв повідомив, що президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв зустрінеться в другій половині дня з делегаціями країн-гарантів режиму припинення вогню в Сирії.

Читайте також: Ізраїль підірвав тунель, викопаний із Сектору Гази - п'ятеро загиблих

У ході попереднього раунду переговорів з питань Сирії Росія пообіцяла делегації опозиції, що переконає режим Асада звільнити тисячі полонених і ув'язнених. У ході поточних переговорів опозиція чекає, що представник російської делегації Олександр Лаврентьєв виконає обіцянку.

У жовтні опозиція передала російській стороні список імен 12147 ув'язнених у тюрмах режиму Асада.

За інформацією джерел на переговорах в Астані, сторони продовжують обговорювати питання обміну полоненими й ув'язненими, і готується текст відповідної угоди.

Режим Асада пропонує замість усіх ув'язнених і полонених звільнити під спостереженням Червоного Півмісяця тільки тих, хто був заарештований за рішенням суду.

Опозиція вимагає звільнення всіх ув'язнених і полонених під спостереженням представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Нарада, в ході якої буде оприлюднена підсумкова декларація переговорів, почнеться о 15:00 за турецьким часом.

фото: Анадолу

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-